Végleges megoldás a nedves falak vízszigetelésére? Igen!

Nedves falak végleges vízszigetelése lemezbeütéssel

A vizes, nedves falak vízszigetelésére az acéllemez beütés az egyetlen módszer, amely 100 %-os megoldást biztosít.

Víz útjának megakadályozása lemezbeütéses utólagos vízszigeteléssel

A felhúzódó nedvesség útjába tűzi-horganyzott, rozsdamentesített acéllemez kerül beütésre pneumatikus kalapáccsal. Az acéllemezeket az épületen azonos magasságban körbefutó vízszintes fúgába, habarcságyba préselve alakítják ki az utólagos vízszigetelést. Az acéllemezek megfelelő átlapolása esetén létrejön egy új, vízhatlan, szigetelő réteg, mely útját állja a felhúzódó nedvességnek. Ez a megoldás a víz, talajvíz épületszerkezetbe való alulról történő behatolását teljes mértékben megakadályozza, a vizes, salétromos fal nedvesedése megszűnik, a fal kiszárad.
A munkálatok során a fal keresztmetszete nem csökken, süllyedés nem jön létre, a falszerkezet stabilitása változatlan marad. A falat fűrészelni, bontani nem kell!

Acéllemez és a vízszigetelés élettartama

Ez az utólagos falszigetelés gyakorlatilag korlátlan élettartamú. A beütött acéllemez egy teljesen új és tökéletesen záró szigetelőréteget hoz létre a falban, ezzel zárva el a talajból felhúzódó nedvesség útját. A tűzi-horganyzott, rozsdamentesített acéllemez élettartama a falban, oxigénmentes zárt környezetben akár 40-60 év is lehet. Gyakorlatilag akár az épület teljes fennmaradása alatt biztosíthatja a szigetelés hatásosságát.
Hogy mely falazatoknál alkalmazható ez a falszigetelési technológia, ide kattintva megtudhatja.