Mi segíthet a nedves falakon?

Nedves fal vízszigetelése injektálással

Sokszor találkozunk a kérdéssel, hogy a különböző költségkímélő (legalábbis első nekifutásra olcsóbbnak tűnő) megoldások segítenek-e megoldani a vizes, nedves falak problémáját.

Lélegző vakolat, burkolatok

Nem hoz eredményt a „lélegző” vakolat, vagy „falszárító” vakolat sem, mert mindkettő a már szigetelt falazathoz ajánlott.

A pontos technológia szerint, vakolást megelőzően szigetelni kell a falazatot. Mindkettő csak akkor vált ki tartós, végleges eredményt, ha alulról el van zárva a felszívódó nedvesség útja. Szigetelés nélkül sok esetben már 2-3 év múlva újra jelentkezik a probléma, mert a szárító vakolat légcsövecskéi eltelítődnek salétrommal.

Szintén csak pénzkidobás, ha valamilyen (kő, fa, műanyag, stb) burkolattal próbáljuk eltüntetni, eltakarni a nedvesedést a falakban.

Új festés, vakolás

Nem oldja meg nedves falak problémáját, csak elodázza azt az évenkénti új festés vagy új vakolás, hiszen a kiváltó ok, a nedves fal nem szűnik meg. Találkoztunk olyan kísérlettel, ahol gyémánt-kemény, új, cementes vakolattal próbálták újravakolni a nedves falszakaszt, remélve, hogy a nedvesség a falba lesz zárva ezáltal. De a nedvesség az új vakolat fölé kúszott és még magasabban felnedvesedett a fal. Mindenképpen valamilyen vízszigetelési technikával útját kell állni a felszivárgó nedvességnek.

Összegezve: a vizes, nedves falak problémájának hosszútávú megoldása az utólagos vízszigetelés.